ibrahim@ibrahimberksoy.com.tr

Türkiye Yüzyılından Yüzyılın Felaketine (E-Kitap)
4 Şubat 2024, Pazar
Türkiye Yüzyılından Yüzyılın Felaketine (e-kitap)
Kahramanmaraş ve Hatay depremleri üzerine düşünceler ve deprem dersleri...
Türkiye Yüzyılından Yüzyılın Felaketine (e-kitap)

 

 

Anayasamızın 56. maddesi şöyle der: “Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir.” Bununla bağlantılı olarak 57. madde ise şöyledir: “Devlet, şehirlerin özelliklerini ve çevre şartlarını gözeten bir planlama çerçevesinde, konut ihtiyacını karşılayacak tedbirleri alır, ayrıca toplu konut teşebbüslerini destekler.”

 

Bir ülkede depremin yıkıcı etkisinin yol açacağı endişelerden uzak bir biçimde güven içerisinde yaşamanın maliyeti nedir, nasıl hesaplanır?

 

6 Şubat 2023 Pazartesi günü sabaha karşı 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde, ardından 9 saat sonra öğleyin 13.24’te Elbistan’da meydana gelen iki büyük yıkıcı deprem ve sonrasında 20 Şubat 2023 Pazartesi günü Hatay’daki deprem yaklaşık 13,5 milyon nüfusun yaşadığı 11 ilimizde hepimize onulmaz acılar yaşattı.

 

İç ve dış her büyük gelişmeye hazırlıksız yakalandığımız gibi Kahramanmaraş ve Hatay depremlerine de ne yazık ki hazırlıksız yakalandık. Yıkılan yalnızca binalar değil, koskoca kentler, ilçeler, neredeyse haritadan silinmiş köyler ve mezralar. Şimdi oralarda hayatı elbirliğiyle yeniden kurmak gerek. Yeni kentler, ilçeler, kasabalar, köyler, mezralar oluşturmak gerek. Şimdi her yerde bilimsel ve teknolojik gelişmelerin ışığında depreme dayanıklı yeni yaşam alanları inşa etmek gerek.

 

"Türkiye Yüzyılı"ndan "Yüzyılın Felaketi"ne

Kahramanmaraş ve Hatay depremleri üzerine düşünceler ve deprem dersleri...

 

e-kitabı aşağıdaki bağlantılardan okuyabilirsiniz

https://fliphtml5.com/jauyo/lsqt/deprem-dersleri-rev01/

https://play.google.com/store/books/details/%C4%B0brahim_Berksoy_T%C3%BCrkiye_Y%C3%BCzy%C4%B1l%C4%B1ndan_Y%C3%BCzy%C4%B1l%C4%B1n_Felak?id=Y7zvEAAAQBAJ

 

 

 

 

          

 

Etiketler
deprem dersleri
kahramanmaraş depremi
hatay depremi
ibrahim berksoy
türkiye yüzyılından yüzyılın felaketine
türkiye yüzyılı
yüzyılın felaketi
Yazı ve yayınlara ulaşmak için...